3 Martie 2019

Mami hai sa ne jucam

Asa ca “mami”  te invit la un “atelier” de joaca, impreuna cu copilul tau.

  • Poate ca esti foarte aglomerata si nu te-ai mai jucat de mult cu el.
  • Poate ca ai un copil adolescent si nu mai stii cum sa comunici cu el sau cum sa petreci timpul  langa el.

Eu mi-as fi dorit foarte mult cand eram mica sa petrec mai mult timp cu mama mea. Sa stau macar  in preajma ei, sa fiu in aceeasi camera.

Viata a facut ca de la 8 ani pana la 23 de ani, sa nu stau in preajma ei. Am fost crescuta de tatal meu si mereu am suferit de dorul mamei. Acum fiica mea are 21 de ani.

Vreau sa petrec cat mai mult timp in preajma ei si sa comunic cat mai mult cu ea. Sa fim prietene. Sa ne distram impreuna.

31 Martie 2019

Recapata-ti libertatea

Vinovatia este o emotie care conduce viata multor oameni.

Fiinta umana a dobandit excelenta in ARTA DE A SE SIMTI VINOVATA.

Inca din frageda copilarie suntem bombardati cu tot felul de acuzatii in familie si in societate care ne fac sa ne simtim vinovati, inadecvati, frustrati, atunci cand nu reusim sa facem lucrurile asa cum  asteapta ceilalti de la noi.

VINOVATIA este emotia care apare atunci cand incalcam standardele de comportament pe care altii ni le impun.

Incepem cu parintii si mai tarziu, ne simtim vinovati ca nu suntem la inaltimea asteptarilor colegilor, apoi a partenerilor de viata, a copiilor  sau a partenerilor de afaceri.

Vinovatia, rusinea, ingrijorarea, frustrarea, furia determina eliberarea in corpul nostru a unui hormon care se numeste cortizol.

Acest hormon este benefic pentru noi atunci cand suntem in stare de pericol real si avem nevoie de un impuls ca  sa actionam rapid.